Az egész csak szervezés kérdése – Bevezető

Azoknak akiknek már vannak gyermekeik, valószínűleg azonnal tudnak majd azonosulni ezzel a vicces, de lényegbemarkoló cikkel. Egy család napjainak a megszervezése olykor nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt egy külső szemlélő látja. Szerzőnk, Anna Supol írásából nem csak hasznos információkhoz juthatunk, de azt is megtudhatjuk hogyan kezelhetjük a mi kis családunk által gerjesztett káoszt nyugodtan, higgadtan, női mivoltunkat abszolút megőrizve.

0
1527
Az egész csak szervezés kérdése - Bevezető

A panaszáradat első fázisa után, jön a második, a kedvenc nótám, a „nekedbezzegkönnyű” című dal.  Ha tetszik, ha nem, hallgathatom, hogy „Te könnyen beszélsz, mert mindenre van időd. Mert te olyan precíz és rendezett vagy. Te sokkal összeszedettebb vagy, de én nem. Én nem tudok ilyeneket megszervezni.”

Mindez legtöbbször persze egy egyedülálló és gyermektelen egyed szájából hangzik el, és úgy adja elő a drámát, hogy nekem mennyivel egyszerűbb az életem két gyerekkel!

Ugye, ugye, hogy ennek milyen kifogás szaga van?

Ha hiszitek, ha nem, én sem így jöttem a világra. Sőt! Tinédzser éveim nagyrészét káoszban töltöttem…mármint a szobám volt az, de én azzal magyaráztam, hogy azt a „rendszert” ami nálam uralkodik, csak az olyan zsenik látják át, mint én. Hiába mondogatták a drága szüleim, hogy: ”Itt soha semmit nem lehet megtalálni!”, mert én mindig rácáfoltam erre, és pontosan tudtam, hogy mi hol van.

Azonban ahogy kirepültem a családi házból, szinte pillanatok alatt megváltoztak a dolgok. De be kell valljam, hogy már nem is emlékszem arra, melyik reggel ért eme világrengető változás.

Nem vagyok egy szuperhős, hiszen én még mindig a nadrágom alatt hordom a bugyimat.

De az évek alatt az éppen aktuális főnökeim és a kollégáim, sokszor imába foglalták a nevemet azért, mert átláthatóvá varázsoltam az éppen ott uralkodó őskáoszt. Vagy kialakítottam egy olyan rendszert/rutint, amivel megkönnyítettem az életüket és a munkájukat. Szerintem viszont semmi különleges nincs ebben, hiszen csak rendet tettem, ahhoz meg nem kell semmi tehetség.

Az egész csak szervezés kérdése - Bevezető

Az alábbi cikk sorozatban igyekszek megosztani néhány tippet azok közül, amik nálunk beválltak és megkönnyítették az életünket. Szeretném kihangsúlyozni, hogy mivel annyira különbözőek vagyunk, nem biztos, hogy másnál is alkalmazhatóak lesznek az alábbiak, de aki akar, az úgyis ötletet tud meríteni a leírtakból.

A sorozat végére érve biztos többen is azt fogjátok hinni, hogy klinikai eset vagyok, de tévedtek!

Egyik klinika sem vállalta a kezelésemet.

FELHASZNÁLT IRODALOM1000 Words Magazine
FORRÁS1000 Words Magazine author: Anna Supol
Előző cikk„Wake up with makeup” – Avagy a sminktetoválás rögös útjai
Következő cikkAz egész csak szervezés kérdése 1. rész
Avatar
Azt a nemes feladatot kaptam, hogy írjak egy rövid bemutatkozó szöveget, amivel növelhetem a piaci értékemet ? Nos íme a kendőzetlen igazság rólam: a hatodik 25. szülinapomon is túl vagyok (ideje lesz betölteni a 26-ot ?), de egy perccel sem nézek ki többnek 21-nél, és amúgy is csak 18-nak érzem magam, szóval nem is olyan fontos, hogy mennyi az annyi. Kereken 10éve hagytam el kicsiny hazánkat, hogy egy olyan országban élhessek, ahol nincsenek ékezetek; ahol a hideg és a meleg víz két különböző csapból folyik; ahol sokan azt hiszik, hogy az országot, ahonnan jöttem "Éhes"-nek hívják (Hungary ?); és ahol nem tudják, hogy mi az a Túró Rudi. ? Nagy szerencsémre itt ismerhettem meg azt a bátor indiánt, akivel már az első percben közöltem, hogy ö lesz a férjem .... Szegény egy szót nem értett abból, amit mondtam akkor, de amúgy se lett volna sok esélye ellenem ? szóval beletörődött a sorsába ? Ennek már 10 éve... Azóta volt egy nagy bográcsos buli (vagy ahogy én hívom: az esküvőnk), lett két nyomos okom, hogy soha többet ne vegyek fel bikinit (más ezeket Zachariahnak és Sárának ismeri), és megtanultam, hogy ebben az országban a "szia" helyett simán odavághatsz egy "ólrájt"-ot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..