Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 3. rész

0
693
Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 3. rész

Az előző rész tartalmából: a teljes cikk itt található:

„Ahogy eltávolodsz a szülőhazádtól, előbb – utóbb úgy távolodnak el tőled a barátaid is. Nem azért, mert már nem szeretnek, egyszerűen nem vagy része többé már a mindennapjaiknak. Aki igazi barát, az megmarad, akárhol is élsz a világban, bár sajnos a számuk egyre kisebb lesz.”

Az év vége okozott még meglepetést számomra. Lettek virtuális szerelmek, és lehetett volna talán egy valódi …Alessandroval való szakításunk után talán büntetni akartam a férfiakat, magam sem tudom. Ha szőke, magas vékony nő vagy itt Olaszországban, főleg, ha külföldi, szinte mindenki egy dolgot akar. A lelkedre nem igazán kíváncsi senki, csak, hogy mikor tolod le a bugyidat. Talán magam is “vadásszá váltam”, Aurorából lett egy idegen valaki.

Az internetes szerelem nem nekem való, erre időközben rájöttem, emberek közt kell, hogy éljek, nem bezárva.

Néha már nevetséges dolgok történtek velem. Volt olyan, akivel megismerkedtünk virtuálisan. A végén pénzt ajánlott egy velem eltöltendő napért …Először sem keveset, de év végére megtriplázta az összeget. Mondtam neki, hogy a pénze nem érdekel, bár kíváncsi vagyok, mennyi az a maximum összeg, amit még felajánlana. Messze élünk egymástól, reális esélye, hogy találkozzunk, szinte egyenlő a nullával.

Ahogy elérkezett a december, megismerkedtem egy nálam tíz évvel fiatalabb fiúval, aki szintén nem volt olasz. Az első időszakban minden teljesen jól indult. A karácsonyt együtt szerettük volna tölteni, terveztünk egy közös életet. Most már biztos vagyok benne, hogy létezik végzet. A sors úgy hozta, hogy semmi nem úgy alakult, ahogy reméltük. A végén ő hazament a szeretteihez, én itt maradtam egyedül. Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 3. rész

Ezzel még nem is lett volna semmi gond. A távolság nem választ el, a csend annál inkább. Amikor, a legnagyobb szükségem lett volna rá, akkor hagyott cserben. Lehetősége lett volna keresni a technika segítségével, de nem tette… 

Szenteste szabadnapos voltam, tőle egy üzenet sem jött, mintha elfelejtett volna.

Én a környékbeli bárokban múlattam az időt. Talán a rengeteg aperol spricc, a távollét a szeretteinktől, a karácsony …Mindenkivel koccintottam, csak az nem volt velem, akit mindenkinél jobban szerettem volna. Az utolsó emlékem, hogy az utcán egy idős úrtól karácsonyi kuglófot kaptam, én cserébe szaloncukrot adtam. Fogalmam sincs, hogy értem vissza a munkahelyemre. Másnap hajnalban furcsa dologra ébredtem, valami szúrta a fejem. Akkor néztem végig magamon. Ruhástól aludtam, a hajcsat volt kényelmetlen. Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 3. rész

Tényleg jó ez így nekem? Amit megígért, semmit nem tartott be. Egyik régi barátom figyelmeztetett, ne kezdj vele, két különböző nemzet, akik a történelem során soha nem voltak jóban. Talán igaza van…Majd karácsony másnapján a helyi bárban egy különös férfit sodort elém a sors. Fogalmam sincs, hogy miért most, és ki ez a férfi?! Találkoztunk párszor, furcsa volt vele számomra minden. Egy teljesen más világban élt. Mintha nem is hallottuk volna egymás hangját. Kértem, hogy ne akarjon közel kerülni hozzám ebben az időszakban, senkinek nem lesz jó.

Süket füleknek beszéltem…Szilveszter előtti napon elutazott. Innen indult a félreértések sorozata, ami tényleg csak velem tud megtörténni. Ő keresett volna, de nem volt rá lehetősége. Én meg úgy gondoltam, hogy ő is cserben hagyott. A szilveszter éjszakát egy vacsora keretében a közeli bárban töltöttem. Ami egy kalandnak sem nevezhető dologgal zárult. Tényleg, hogy tudok ennyit kavarni, magam sem értem.

Mikor ez a különleges férfi visszatért, megkérdezte, hogy telt a szilveszter. Nem igazán kellett mondanom semmit, mindenre rájött magától. Őrületes nagy veszekedés lett belőle. Mindketten álmodtunk egy teljesen különböző történetet a másikkal. Több órán keresztül hol üvöltött velem, hol kedvesen beszélt. Mondtam neki, felejtsük el, hogy ismerjük egymást. Ezt a végén ő nem akarta. Azóta minden nap találkozunk. Maradjunk barátok, mondta. Beleegyeztem. Nem hinném, hogy kettőnk között ez barátság lenne. Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 3. rész

Az új év elején felmondtam a munkahelyemen, elég volt.

A főnökeimet váratlanul érte a hír, jelenleg keresik a megfelelő embert a helyemre. Pár nap türelmet kértek. Ez a minimum, amit adhatok ennek a csodálatos családnak, de nem a végtelenségig. Aurorának folytatnia kell a történetét.

Olaszország nagy. Jelenlegi életem félig bedobozolva, félig útra készen. Ma szabadnapos vagyok. Végigjártam azokat a helyeket, ahol valaha megfordultam. Egyfajta búcsú, még az eső is esett. Elkisért ez a számomra furcsa férfi a nap folyamán. Ki ő Aurora életében? Még nem tudom a választ…Tükröt tartott elém. Már ezért köszönettel tartozom neki. Sokat sétáltunk, beszélgettünk. Majd egy finom ebéd után estefelé elköszöntünk egymástól.

A történet hogyan folytatódik? Én is kíváncsi leszek rá, remélem Ti is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..