Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

1
1979
Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

Az előző rész tartalmából: a teljes cikk itt található: „Az internetes szerelem nem nekem való, erre időközben rájöttem, emberek közt kell, hogy éljek, nem bezárva.”

Lassan január közepe és még mindig a házban vagyok. Minden szabadidőmet ezzel a különleges férfival töltöm. Barátok vagyunk mondta…kisebb extrákkal. Tényleg sokat segítünk egymásnak. Orvosnál voltam, mert szinte leszakadtak a lábaim úgy fájtak. Gyógyszert és injekciót írt fel a doktor. A gyógyszertárban lepődtem meg igazán. Az injekciót magamnak kell beadnom, mondták. Na ez a dolog, ami nekem nem megy. Az elsőt a gyógyszerész segítségével beadtam, kis híján rosszul lettem. A másik kettőt ő adta be, olyan szakszerűen, hogy semmit nem éreztem. Az utolsó injekció után leültetett, megebédeltetett. Isteni volt a zöldséges lasagne amit készített. Viszonzásképpen használta az autómat, mert az övé elromlott. Szinte minden nap jártuk annak a városnak az utcáit, ahova szeretnék visszatérni egy nap. Vele tényleg más volt minden. Rám férfi így még sosem vigyázott. 

Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

Egyik nap furcsa dolog történt, ekkor értettem meg. A zebrán mentünk át, és egy autó mintha elfelejtett volna fékezni. Olyan gyorsan maga mögé rántott, hogy gondolkodni sem volt időm.

Ha valaki a saját testével véd, hogy neked ne essen bajod, az elmond mindent. Ugyanazokat a dolgokat szeretjük, csak van valami, amit nem értünk.

Szinte minden napunk vitával indul, mindketten öntörvényűek vagyunk. Mire eljön a délután, mintha semmi nem történt volna. Utálja, hogy dohányzom, pedig néha szükségem van egy szál cigarettára.

Barátnőm közbenjárásával kaptam egy másik állásajánlatot. Négyszáz kilóméterre attól a helytől, ahol jelenleg vagyok. Az állásinterjúra a barátom elkísért. Nem volt egyszerű, mert neki is adódtak problémái. De az egészet úgy megszervezte, ahogy csak ő tudja. Ez az állás igazi kihívás számomra, teljes egész embert kíván. Kértem pár nap gondolkodási időt. Majd egy este felhívtak, vagy kezdek jövő héten, vagy soha nem kell kezdenem. Az, hogy jó döntést hoztam-e vagy sem, még nem tudom. De aki nem indul, nem érkezik. Szóltam a főnökeimnek, nincs tovább. Elmegyek. Volt még pár napunk együtt az elköltözésem előtt.

Amennyi időt csak módunkban állt, együtt töltöttünk. Folyamatos viták, majd kibékülések következtek. Az utolsó előtti nap olyan történt, amire magam sem számítottam. A vitánk kisebb csatába torkollott. Majd egyszerűen faképnél hagyott. Tíz perc múlva újra együtt voltunk. Természetesen, elkéstem a munkahelyemről. A főnökasszonyom nem szólt semmit. Egyetlen megjegyzést tett csupán: „- Hogy bízhatsz ennyire ebben a férfiban?”

Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

A kérdés jó. Magam sem tudom…egyszerűen így érzem, válaszoltam.

Összepakoltam a dolgaimat, ami felesleg volt kidobtam. Szó szerint…beleértve a virtuális szerelmeket is. Az autóban csupán csak két embernek maradt hely. Ennek a különleges barátnak, és nekem. Késő délutánig együtt voltunk. Mi történt ez alatt az idő alatt? Minden egyes pillanatát élveztem. A gyorséttermi ebédet, majd a legközelebbi nagyvárosban kiszállt. Késő este volt, mikor megérkeztem Venetoba. A barátnőm még dolgozott, megálltam üdvözölni az autó grillben. Az exférje meghívott vacsorázni, dolgaim felét nála hagytam. Volt még pár napom a hivatalos munkakezdésig. Saját elhatározásból bejártam ez alatt a pár nap alatt, pár órára. Legalább tanulok valami újat.

Most kell igazán odafigyelnem mindenre. Megérteni mindent. A munkaköröm és az életkörülményeim is teljesen megváltoztak.

Bejárónőből újra benzinkutas lettem. A gazdagságból elköltöztem a szegénységbe, a való életbe. Senki sem érti, miért is vagyok itt. Lehetőség, amit az élet kínált, én elfogtam.

Megpróbálom kihozni belőle a legjobbat. A benzinkútra két hónapra, részmunkaidőben vettek fel. Nem is bánom igazán. Kevesebb a pénz is, mint amennyit eddig kerestem. Az igazság az, hogy nem is a pénzért csinálom. Megismerni a való életet Itáliában, amit a saját bőrödön tapasztalsz. Magyarországról minden szépnek tűnik, de a realitás teljesen más.

Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

Jelenleg a barátnőmnél lakom, aki félig belga, félig olasz. Már 63 éves. Hat éve vált el a férjétől. Egyetlen fia van, ő 32 éves. A hölgy igazi angyal. Nála mindig van egy tányér tészta és egy tiszta ágy a barátai számára. Pedig, ha valaki nem gazdag, ő tényleg nem az. 13 év után találkoztunk újra.

Többször jártak ők is nálunk Magyarországon a családjával. Sok mindent tanulok tőle, hogy kell igazán spórolni a jelenlegi körülmények között. Mosni csak este nyolc után, vagy hétvégén. Akkor ugyanis olcsóbb az áram. Hogy lehet spórolni a fűtéssel, és még sorolhatnám.

Egy új élet kezdete Olaszországban – Aurora különös története 4. rész

Jelenleg albérletet keresünk a barátnőmmel, mert lassan el kell költöznünk innen. Amíg itt vagyok, szeretném bejárni újra a környéket. Ebben a városban már éltem 20 évvel ezelőtt.

Mi történik Aurorával? Remélem érdekel Benneteket is, mert még ő maga sem tudja…

1 hozzászólás

  1. En is halak vagyok csak pasi mar en is gondolkodtam egy kinti eletröl…Kiprobalnam legalabb gyakorolnam a nyelvet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..