Bátrabban a félelmeknél… „Nem elég csak álmodozni, konkrét szándék kell” -interjú Vitális-Csizmadia Viktóriával

Nőkhöz, anyukákhoz szól, élő riportjaiban az egykori televíziós, aki a családjával: Svájban kezdett új életet. Szerzőnk, Böcskey Csilla interjúja Vitális- Csizmadia Viktóriával.

0
3359
Bátrabban a félelmeknél…
Böcskey Csilla beszélget Vitális-Csizmadia Viktória egykori tévés riporterrel

B.Cs.: Hogy kerültél a tv-hez?

V.Cs.V.: Már kislány koromban ez volt az álmom és 22 évesen egy ismerősöm ajánlott be gyakornoknak a helyi stúdióba, úgy, hogy semmit nem tudtam a szakmáról.

B.Cs.: Mit szerettél benne?

V.Cs.V.:Az élő adásba szerettem bele, úgy éreztem akkor tudok igazán topon lenni, 100% izgalom, átkonvertálva energiába. Erre szerintem születni kell, vagy tudod, vagy nem….

B.Cs.: Mi volt a legérdekesebb munkád és miért éppen ez?

V.Cs.V.: A csúcspont a szakmai karrieremben a 2004-es év volt, 26 évesen egy országos televízió, tudósítói pozícióját nyertem el, ami akkor nekem a legnagyobb elérhető munka volt. Izgalmas és pörgős hivatás, sok kihívással, tanulással. Fejlődhettem és nekem ez mindig fontos volt az életemben. Akkor ismertem meg a férjem, akivel később összeköltöztünk és mindketten a karrierünket építettük, ami úgy vélem nagyon fontos volt.

Bátrabban a félelmeknél… „Nem elég csak álmodozni, konkrét szándék kell” -interjú Vitális-Csizmadia Viktóriával

B.Cs.: Hogy változtatta meg az életed, hogy családod lett?

V.Cs.V.: Én 30 éves voltam, amikor 100%-ban odaadtam magam az anyaságnak. Akkor is és most is azt mondom a legjobb döntés volt. Nem tudtam mi vár rám, nem is sejtettem, hogy 6 év múlva, másik országban, már 3 gyermekkel leszünk. Felültünk a hullámvasútra, bátrak voltunk, pedig félelem is volt bőven. Nekivágtunk a nagyvilágnak. Hat év alatt négy városban laktunk, állandó költözés, három éve külföldön. A harmadik lányunk már kint születetett. A férjem munkája miatt költöztünk ennyit, de egységben, együtt mindig. Nem mondom, hogy könnyű volt, sok éjszakát átsírtam, de végül a lent után jött a fent és erőre kapva új kalandok, új emberek, új nyelv.

B.Cs.: Mekkorák most a lányok?

V.Cs.V.: Most 8, 5 és 3 évesek. Csodás, nyitott lányok, akiknek nagy a szíve, érzékenyek és hangosak és van véleményük…és ezt szeretem. Egyenrangúnak igyekszem lenni velük és megmutatni nekik az élet minden oldalát. Kinyílt a világ nekünk, és így nekik is. Hálás vagyok ezért.

Szeretem Magyarországot, magyar vagyok, magyar maradok, de ahol a szívem, ott az otthonom.

Bátrabban a félelmeknél… „Nem elég csak álmodozni, konkrét szándék kell” -interjú Vitális-Csizmadia Viktóriával

B.Cs.: Hogy sikerült megoldani a családdal, hogy az anyaság és feleség oldalad mellett legyen idő magadra, a fejlődésedre?

V.Cs.V.: Test, lélek, szellem- hármas egység- nő-anya-feleség! Egy kicsit hasonló ez nekem, nem véletlen, hogy három lányom született, tanítás ez nekem. Úgy érzem a kulcs az önmagam elfogadása. Sokszor hanyagoltam el magam a gyerekek kedvéért. Volt, hogy a férjemet hanyagoltam el, és volt, hogy nem értettem, hogy lehet mindezt egyszerre jól működtetni. Minél több gyerekem van, annál jobban működik. Edzőtábor!!!
A lényeg, ha a« mesebirodalomban a királynő jól van, akkor a birodalom népe is ». Így, ha nem figyelek magamra, akkor kevésbé jó anya, feleség vagyok. Ha nem töltök időt magammal, akkor csak kapkodok, és szétfolynak a dolgok. Óriási logisztika, türelem és rugalmasság kell ehhez. Akaraterő és kitartás, hogy este kezdj pl. tornázni, amikor lefeküdtek a gyerekek. Nincs nagymama, segítő a közelben.

B.Cs.: Mikor kerültél Svájcba?

V.Cs.V.: 3 éve, ami hozzájárult ahhoz is, hogy 1000 fokos fordulatot vett a gondolkodásmódom. Elfogadóbb lettem, és nyitottabb. Szeretek más nemzetektől tanulni, figyelni, és javítani magamon. Amit úgy élek meg, hogy rávilágít ugyan a hiányosságomra, de ha változtatok, akkor jobb lesz. Ez egy döntés, ami csak rajtam múlik. Vagyis azon, hogy mit mondanak, nem változtathatok, de azon igen, ahogy hozzá állok.

B.Cs.: Mivel sikerült áthidalnod, hogy egy idegen országban is tudj haladni a hivatásod útján?

V.Cs.V.: Cselekvő, kreatív ember vagyok és mindenképp szeretnék dolgozni. Az online világot választottam. Eddigi szakmámat ötvözöm a coachinggal. Nőkhöz, anyukákhoz és „újratervezőkhöz” szólok, élő riportjaimban a neten. Arról beszélgetünk, ami a fejlődést hozza, nekem, neked, a vendégnek. Én szerkesztem, én találom ki és az élő varázsa ott van, mint anno a tévében. Elhozom a riportokba azokat a szakembereket, akik segítenek nekem is, és másoknak is. Mert úgy éreztem édes börtönömben vagyok, a gyerekekkel, ami már nekem szűk és szívvel keresem az új utam. Hiszem, hogy az élet nem csak abból áll, hogy szülök 3 gyereket és nevelem őket.

Sokkal többre vagyunk hivatottak. Ebben kell megtalálni az egyensúlyt.

B.Cs.: Mivel tudod motiválni magad?

V.Cs.V.: Szeretek tanulni a riportalanyoktól, és motiválnak. Sok online tréninget hallgatok, és mivel még a gyerekek miatt kevés a szabadidőm, és helyhez vagyok kötve, így ezeket választom. A türelem az, amit jelenleg tanulnom kell, hogy ne akarjak mindent egyszerre. Hisz mindennek megvan a maga ideje.

B.Cs.: Ha egy tanácsot adhatnál, az olvasóknak mi lenne az?

V.Cs.V.: A legfontosabb szerintem, hogy tudd ki vagy és merre tartasz, az álmaidat tudatosítsd, ezután tegyél is érte. Nem elég csak álmodozni, konkrét szándék kell, ami visz előre. Légy bátor!

B.Cs.: Köszönöm a beszélgetést.

Bátrabban a félelmeknél… „Nem elég csak álmodozni, konkrét szándék kell” -interjú Vitális-Csizmadia Viktóriával

Akkor még nem tudtam mi vár rám, nem is sejtettem, hogy 6 év múlva, másik országban, már 3 gyermekkel leszünk. Felültünk a hullámvasútra, bátrak voltunk, pedig félelem is volt bőven. Nekivágtunk a nagyvilágnak.
FELHASZNÁLT IRODALOM1000 Words Magazine
FORRÁS1000 Words Magazine - Author: Böcskey Csilla
Előző cikkA táplálkozástudomány útján, a szénhidrátmentes diéta buktatói
Következő cikkA Jewel Hunter című, pár napja megjelent első album-lemezajánló
Avatar
Ki is az a Böcskey Csilla? 2 felnőtt fiú édesanyja, 33 éve feleség és mára elégedett, boldog nő, akinek a hivatása a szenvedélye. Starholistic terapeuta, tréner és coach lévén a testi-lelki- szellemi- energetikai egyensúly visszaállításában mára több mint 50 féle módszert és technikát ötvözve dolgozom. Tanfolyamokat tartok, hogy mások is elérjék azt az életet, amire belül titkon vágynak. Ahogy én is megtettem ezt. Több éve írok cikkeket egészség, életmód, párkapcsolat témakörben, ahol sok praktikus tanáccsal lepem meg az olvasókat.  Évek óta képzek terapeutákat is, hogy a begyűjtött tudásommal, tapasztalataimmal, minél több emberhez eljussunk. Kizárólag olyan módszerekkel dolgozom, amit saját magamon is alkalmazok. Szeretek utazni, kirándulni, felfedezni a természet csodáit. Kreatívan és időhatékonyan sütök és főzök kislánykorom óta. Folyamatosan olvasok és tanulok mind a mai napig. Hiszem, hogy ez visz minket előbbre és fiatalon frissen tart bennünket.  Specialitásom, hogy bármilyen elakadással, problémával megkeresnek, megtaláljuk a megoldást. Sok gyógyíthatatlannak diagnosztizált beteg gyógyult meg a segítségemmel és egyre több kisbaba születik ott, ahol már a lombikprogramok sem sikerültek. Házasságok lettek boldogabbak, szülő-gyermek és testvérkapcsolatok rendeződtek. A mottóm egyszerű. "Ha meg akarod változtatni a világot, vagy másokat, kezd először önmagaddal. Lehetőleg már ma. Ez az egyik legszebb feladatod az életedben." Kellemes időtöltést, feltöltődést kívánok minden Olvasónknak! Életünk során az egyik legfontosabb, hogy találd meg az önmagadhoz vezető utad. Szeretettel Csilla

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..