Ketten a kilók ellen

0
417
Ketten a kilók ellen

Sokat gondolkoztam azon, hogy miről is kellene beszélnünk, ami benneteket, lányokat, nőket, anyukákat érdekel. Olvasgattam pár “neves” női magazin címlapját és cikkeit, hogy kiderítsem, mivel is foglalkoznak ezek a lapok. Én, mint amatőr férfi szemlélő megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire képes egy pár szó és harsány mondat befolyásolni életünk választottjait. Párom is gyakorlott magazin-moly, ha ilyen gyöngyszemek olvasásáról beszélünk, és gyakran lapozza azokat, vagy pörgeti kicsiny ujjaival a mobil kijelzőjét a trendi cikkeket böngészve. Hála Istennek, neki már van annyi tapasztalata és háttér tudása ahhoz, hogy az ott olvasott dolgoknak nem dől be, és csak mosolyogva tovább görget az említett szöveghalmazról. Nem árulok tovább zsákbamacskát, a témám nem más, mint a tested formálása, a rettegett mumus… a fogyókúrázás (annak is csak a kezdete).

Ketten a kilók ellen

Ne értsetek félre, nincs semmi bajom ezzel, sőt, nálunk sokszor téma ez, mert mind a ketten sokat adtunk le az utóbbi időben (én például több mint 30 kilótól szabadultam meg).

Próbálunk odafigyelni a helyes étkezésre, és nem csak azért mert a trend ezt kívánja, hanem azért mert ez nekünk jó így, és ettől (is) érezzük jól magunkat.

Az oldalbordám örökké elégedetlen az alakjával (mint a nők 99%-a, a maradék meg még magának sem vallja be), és az a fránya tükör amúgy is mindig olyat mutat neki, amit nem kéne, és mindig ott van több, ahol szerinte az nem jó.

Már sokszor gondolkoztam, hogy beszerzek egy ferdített tükröt és akkor talán működni fog az átalakító cikkek közül a “változz 24 óra alatt”, de félek, hogy a végén rajtam csattanna az ostor…vagyis a tükör…. és az is a fejemen.

Nem titok, hogy felszedtünk pár kilót az ősz folyamán, és ezek a kis gonoszak meghívták a haverjaikat Karácsonyra és Szilveszterre (….akik persze maradtak #anyádpluszkilók). Tehát közösen eldöntöttük életem asszonyával, hogy változtatunk a dolgokon.

A cél az, hogy szerény személyem megszabaduljon 6 kilótól, szívem választottja pedig 3-tól (IGEN!!!…. jól olvastad: HÁROMTÓL!!! Szerintem is hatalmas mennyiség, ugye?), na meg persze egy sportosabb, fittebb alak elérése, de ez majd a következő fázis lesz. #izmosférfifelsőtest

Ketten a kilók ellen

Szóval el is határoztuk, hogy annak rendje és módja szerint, január 1-től új élet, új diéta, bye-bye plusz kilók (meg a szokásosnál is egészségesebben fogunk enni). Belőttük a kalória szükségletet, edzést, bevásárló listát stb. (erről majd egy másik részben bővebben), és vártuk a nagy napot.

Természetesen mondtam páromnak, hogy Ő úgy gyönyörű, ahogy van, és szerintem olyan adottságokkal van megáldva, mint egy Victoria’s Secret modell, aki nem a kifutón sétál, hanem a mi lakásunkban, de persze egyik fülén be, a másikon meg ki.

Elérkezett a kitűzött piros betűs dátum. Elkezdtük az életmódváltást, persze minden jól alakult, lelkes volt a drágám (és én is), de hamar lekonyult a bili füle, amikor majdnem két hét után nem nagyon mutatkoztak azok az eredmények (hozzáteszem, hogy volt, csak az elvárás nagyobb volt). Támogattam, bíztattam, próbáltam megmagyarázni, hogy ehhez idő kell és persze kitartás, mert ugyebár ki a fene szeret diétázni, amikor a másik előtted eszi a finom kaját (nem én!!!…vicceltek???…kinyírt volna).

A lényeg, hogy megy az az átalakulás (mindkettőnknél), csak lassan, és kell hozzá a kellő motiváció. Sokszor leültünk előtte beszélgetni, hogy biztos bele akar-e vágni ebbe, mert nem egyszerű. Sok utánajárás kell, odafigyelés, tervezés és nem utolsó sorban akarat. Én már jártas vagyok ebben a témában, tudom, hogy milyen megterhelő ez a testnek és a léleknek egyaránt. Elláttam minden jó tanáccsal amennyire csak tudtam, mint Anyuci engem az első iskolai napomon.

Kipipáltunk minden rubrikát, de csakis rajtunk múlik az, hogy fejben készen állunk-e?

Ezt majd csak az idő fogja számunkra megmondani, amikor kisebb vagy nagyobb akadályok gördülnek a kitűzött célunk elé.

Ketten a kilók ellen

Amit mindenkinek tanácsolni tudok, az az, hogy mielőtt belevágtok valamilyen diétába, vagy életmódváltásba, kövessétek az alábbi lépéseket:

Olvassatok sokat a témáról, járjatok utána a dolgoknak, ne féljetek kérdezni vagy tanácsot kérni, és persze nem utolsósorban, ha már belevágtatok, akkor ne ad játok fel. Ne bátortalanodjatok el azért, mert valaki azt mondja, hogy nem sikerülhet, vagy mert a mérleg mutatója még nem mozdult el.

Sikerülni fog, mert az is egy állapot, ha nem változik semmi. Akkor jön az “újra tervezés”, ami után tudni fogjátok, hogy melyik irányba kell tovább haladnotok, hogy elérjétek a célotok. Nem akarom magamat ismételni (de fogom), mert mindenhez idő kell és kitartás.

Gondolkoztunk azon, hogy profi segítséget kérünk, de szerintem még nem kell ezzel foglalkozni. A lényeg, hogy a folyamat lassú, és hogy ne essünk a jojóeffektusba, mert, ha gyorsan adjuk le azokat a kilókat, akkor azok gyorsan vissza is fognak jönni és megint hozzák a haverokat is. Ne dőljetek be a divatmagazinok varázslatos és csoda módszereinek.

A tudás az alapja, és eszköze a célok elérésének.

Ígérem, hogy a későbbiekben még jelentkezem és beszámolok az eredményeinkről, tapasztalatainkról, küzdelmeinkről és sikereinkről, valamint edzésről és praktikákról, ami remélem, hogy motivál majd titeket. Addig is szívesen várom a véleményeiteket, kérdéseiteket, és hozzászólásaitokat a témában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..