Vers mindenkinek – Szeretnék szeretni

0
530
Vers mindenkinek-Szeretnék szeretni
Vers mindenkinek: Szeretnék szeretni /Gyula Úr/
A vers egy ,,titok szerelemben” született, ahol nem lehetett nyilvánosságra hozni a kapcsolatot. Részben ennek a hiányáról, részben pedig maga a szerelem hiányáról szól, ahol sem idő, sem hely nem engedi annak kiteljesedését.

 A versben összesen két személy szerepel ,,te és én” így a: „Szerették ahogy szeretjük egymást” strófa nem másokról szól, hanem kettőnkről, T/3. személyben való bemutatásunk. Azon gondolatok között jött létre, hogy miként is lehet minél messzebbre vinni az egész kapcsolatot : ,,Folyón szerettünk messzebbre menni.”

Lényegében ez egy lehetetlen sorsú kapcsolat a körülmények végett, ahol vagy mások sérülnek, vagy én és a titkos jelölt.

Még is egy sors út ez az összetalálkozás, ahogy útvonalaink keresztezték egymásét, s mohón, minden lehetőséget kihasználva a találkozások számát (amely csekély mértékű) cselekszem úgy, hogy az mindenkinek jó legyen: „Fonalaink falánk…kötök szent!” 

 

Szeretnék szeretni

Szeretnék szívemmel szeretni.
Szívemmel örömet szerezni.
Szívemmel szeretnék szeretni.
Örömmel szívet szerezni.

Szerezni szívet örömmel.
Szeretni minket foggal körömmel.
Szeretnék alánk esni könyörrel.
Fonalaink falánk… kötök szent!

Szeretek melletted kelni.
Melletted merek merni.
Merek melledet nyerni.
Mellőled legnehezebb menni.

Szeretnék csónakot szerelemnek nevezni.
Szeretek csónakázni, veled evezni.
Szeretünk térképen folyókat jelezni.
Folyón szerettünk messzebbre menni.

Szerették ahogy szeretjük egymást.
Szert ették ahogy szert ettünk, meg mást.
Szeretni fogják ahogy szeretünk most éppen.
Ahogy mosolygunk egymásra e képpen.

Advertisement
Előző cikkAzok a drága exek – avagy miért is vágunk tönkre egy csodás napot
Következő cikkSakura Fesztivál a Füvészkertben
Inzsöl Gyula
Tizenkét éves voltam amikor az első versem született egy ,,véletlen" folyamán, és tizenkét éves amikor iskola versenyt nyertünk egy olyan barátommal párban, aki rettentő szépen tudott szavalni. Tizenhárom éves voltam amikor repülőmodellező hobbim által versenyt nyertem, felnőtt kategóriában is. Tizenöt éves, mikor a világ négy legjobb modellező pilótái közé sorolhattam magam, és tizennhat, amikor ezt az egész ország számára megmutathattam. Tizennyolc, mikor először szálltam a fellegekbe egy neves műrepülő pilóta által, ahonnan olyan nézőpontokat gyűjthettem össze ami még ma is segíti a dolgokra való rálátásom.Tizenkilenc éves koromban kezdtem el olyan filmekben díszletépítéssel foglalkozni, amelyeket ti már vagy láttatok vagy még nem. Díszletépítőként megtanultam hogy egyetlen csavar kivételétől összeomolhat az egész, úgy gondolom ez az életre is igaz. Huszonegy, mikor első saját két kezemmel készített ételem vendég szájához ért. Huszonkettő, mikor arra a döntésre jutottam hogy egy elragadó nőnek megkérjem a kezét, igaz hogy az elragadás-elszakadásba fulladt... de soha egyik életeseményem sem akadályozott meg abban, hogy olykor-olykor írjak egy verset. És huszonnégy éves mikor egy versem nagyobb nyilvánosságot kap a megszokottnál… most ennél a fejezetnél tartunk amit te végig kísérhetsz figyelmeddel. És ezúton is köszönöm ha így teszel, mert így hozzám közelebb leszel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..