Ákos 50 – Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

0
2232
Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

15 éves korom óta szeretem Ákost. (Ez kétszeresen is igaz, mivel a gyermekeim édesapját is így hívják, akit szintén 15 évesen szerettem meg.) Az elmúlt 27 évben volt időm jól kiélvezni a művészetét. A dalszövegei versek. Mindig aktuálisak, mindig mondanak valami régit, valami újat, valami mélyet.

Minden életkorban azt hittem, pontosan értem, miről szólnak a dalai és teljes átéléssel énekeltem őket. Majd a legtöbb dalnál eljött életemnek azon szakasza, amikor tényleg megértettem.

És biztos vagyok abban, hogy vannak dalszövegek, amelyekre még ezután fogok rácsodálkozni. Mint a kisgyerek, aki mindig csak annyit ért az információkból, amennyit az ő tudásszintje elbír. Vajon honnan-e bölcsesség? Mintha már mindennel találkozott volna, ami csak történhet az életben…

Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

Nagyon szeretek Ákos koncertjein jelen lenni. Soha nem látott profizmus, pontosság, tökéletesen tiszta hangzás és elegancia jellemzi az előadásokat. Ákos koncert közbeni történetei felettébb szórakoztatóak, közel hozzák őt, mint embert a közönséghez. Jó adag intelligens humorral megáldott, sokoldalú művész, nagyon erős színpadi jelenléttel. Volt szerencsém az Arany esten is látni őt a színpadon, előadói kvalitásai elvitathatatlanok.

Kecskeméten a gyönyörű, patinás Katona József Színházban élvezhettük az Ákos 50 előadást, ami korábban az Ákos 40 színhelye is volt. A Szindbád dala kliphez is itt készültek a felvételek, ahol a művész dalszerző, író és rendező is volt egyben.

Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

A minimál kezdés nagyon családias hangulatot teremtett a színházteremben – a kevés fény, a halk zene, a két-három zenész a színpadon – mintha otthon, a nappalinkban játszottak volna. Felcsendültek a jubileumi megemlékezésből kihagyhatatlan nóták, mint az Átölel, a Végre, az Igazán, az Ugyanúgy, az Örvény, az Érintő.

Ákos közelről tudott kapcsolódni a közönséghez, így többen mentek haza azzal az érzéssel, hogy „nekem énekelt”, „rám nézett”, „rám mosolygott”, „nekem mesélt”.

A koncert az andante-tól a fortissimo-ig csodálatosan fel volt építve. A második felvonás alatt már nehezen maradt ülve a tisztelt nagyérdemű. A hangulat – a nemzetközi helyzethez hasonlóan – egyre fokozódott. A Hello-t imádtuk, az 1984 meglepetésként ért bennünket és nagyon jólesett!!! A Valami véget ért, és az 50 lettem című dalok egyvelegét már eufórikus hangulatban hallgatta-énekelte-táncolta a közönség.

Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

Ebben személyes és családi kedvencünk, a Tarzan című mese betétdalának részlete is felhangzott pár sor erejéig, melynek angol verzióját Phil Collins énekli.

A koncert megkoronázásaképp pedig táncolhattunk a tűzön át, ahogy a lábunk bírta.

A koncert egyik záróakkordjaként Egyetlen hívó szó elég volt, hogy visszaváltsunk melankolikusra, majd szokásosan Kodály Zoltán Esti dalának utolsó versszakát hallhattuk, mint minden alkalommal. Ismét egy családi kapcsolódás: a legkisebb fiamnak ezt éneklem minden este altatóként. Szeretjük.

A közel 3 órás előadás minden részletében kidolgozott, fantasztikus performansz volt, a kórus hangzásban és látványban is igen sokat adott az előadáshoz, a koncert hangulatához. A közönség szereti Ákost, ez kétségtelen, nemcsak, mint előadóművészt, hanem mint embert, költőt, férfit. És hogy Ákos szereti-e a közönségét? Ez nem is kérdés!

A stáb tagjai szintén nagyon kedves, közvetlen, barátságos emberek, akik segítőkészen kalauzoltak bennünket és a fotóst a helyszínen. Külön köszönet Fiák Krisztának a sok segítségért! Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

A következő alkalom, ami szintén különleges élménynek ígérkezik, a szeptember 8-i kompkoncert lesz, Tihany és Szántód között, a Balaton közepén.

Következzen néhány személyes, rajongói vélemény:

„A koncert nagyon jó volt, élveztem. Nem láttam még ilyen közelről Ákost! Hallottam olyan zenéket, amiket eddig nem és nagyon tetszettek! Hiperszuper jó volt!! Kedvencem az, Induljon a banzáj.” Ákos (12)

„Szép, okos, gyönyörű, szépen és okosan tud énekelni. Szép a ruhája. Szép a haja. Kedvencem az Előkelő idegen.” Márton (5)

Ákos 50 - Ákos szereti Kecskemétet és Kecskemét is szereti Ákost!

kép galéria:

Minden életkorban azt hittem, pontosan értem, miről szólnak a dalai és teljes átéléssel énekeltem őket. Majd a legtöbb dalnál eljött életemnek azon szakasza, amikor tényleg megértettem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..