A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

A gyermekasztrológia sokak számára ismeretlen terület. D. Mária most beavat bennünket a rejtelmekbe. "A gyermekek elemzése nem determinál, pont arra hivatott, hogy a gyermekek fejlődését, boldog gyermekkorát segítse." Szerzőnk, Lola interjúja.

1
5879
A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

Lola: Miért lettél asztrológus és miért éppen a gyermekasztrológia területét választottad?

D.M: Életem egy mélypontján kerültem közelebbi „viszonyomba” az ezotériával és ekkor ismerkedtem meg az asztrológiával is. Először két idősebb gyermekem pályaválasztásához kértem tanácsot, majd a magam ügyében is megkerestem későbbi asztrológia tanáromat. A „véletlen” úgy hozta, hogy épp egyidőben indult egy pszichológiai asszisztens képzés és egy asztrológiai évfolyam, és döntenem kellett, melyik mellett teszem le a voksomat. Én az asztrológiát választottam, mert úgy éreztem, számomra hasznosabb lesz. Később szintén egy „véletlen” sodort a gyermekasztrológia felé, egy internetes újság keresett meg, hogy legyek a szakértőjük, akkor kezdtem el speciálisan gyermekek elemzésével foglalkozni. Rájöttem, hogy ez más módszert igényel az asztrológián belül, így a tapasztalataim alapján egy speciálist elemzést alakítottam ki gyermekek számára. Természetesen gyermekek mellett, felnőtteknek is segítek, főleg Hölgyeknek, akiknek elvonulásokat is szervezek. A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

Lola: Mondanál konkrét esetet, amikor segítettél a szülőknek a gyermekasztrológia által?

D.M: Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy olyan nem volt, hogy nem segített az asztrológia egy szülőnek, legyen az akár tanulási probléma, iskolaválasztás, vagy egyéb viselkedési zavar. Számomra mégis az egyik legnagyobb tanulságot saját, legkisebb gyermekem hozta, akin a figyelemzavaros hiperaktivitás jellemzőit figyeltem meg. Már egész kicsi korától odafigyeltem sajátságos személyiségére és arra, hogy megtanuljon tanulni. Jobb agyféltekés beállítottságának köszönhetően a logikával meggyűlt a bajunk, de gyakorlással sikerült kiemelkedő eredményeket elérnie. Ma már pszichológia szakos hallgató, aki ezt megelőzően kitűnő eredménnyel érettségizett.

Mindezt nem szülői nyomásra tette, hanem azért mert motiválta célja elérése. A pályát ő választotta maga számára, ebben sem befolyásoltam, hagytam, hogy felelős döntést hozzon életében.

Megtette, és tanácsadóként tudom, hogy jól választott. Az Ő számára mondhatom életmentő volt az asztrológia segítsége, mert enélkül a hozzáállás nélkül könnyen elkallódhatott volna a mai iskolarendszerben.

Lola: Milyen évünk lesz asztrológiai szempontjából?

D.M: A 2018-as év a Vénusz éve, ami egyfajta egyensúlyteremtésről, harmóniáról, kapcsolatokról és a szépségről szól. Azonban azt nem mondhatnám, hogy hátradőlhetünk és élvezhetjük a vénuszi energiákat. Komoly változásokra számíthatunk, aminek okozója egy lassú haladású bolygó, az Uránusz májusi jegyváltása lesz. A bolygóhoz a szabadság és a változás analógiákat kapcsoljuk, és amikor egy ilyen planéta, ami 8 évet tartózkodik egy jegyben, jegyet vált, az erősen megmozgatja a hozzá tartozó témaköröket. Természetesen mindenkinél más életterületet érint majd, ez a személyes horoszkóptól függ. Arra viszont számítani lehet, hogy minden, amibe túlzottan belekényelmesedtünk, váratlan események formájában felborulhat. Például, ha valakinek a karrier területét érinti ez a jegyváltás, és túl kényelmesen ül a megszokott helyén, nem fejlődik, nincs semmi változás az életében, annak könnyen meginoghat a biztosnak vélt helye. A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

Emellett egy hatásnak köszönhetően januárban, és áprilisban megnövekszik a manipuláció, a téves elképzelések esélye. Ezekben az időszakokban jó résen lennünk, mert a média befolyásoló hatása is megnövekszik.

Nyáron  július-augusztus hónapban érezhetünk nehézséget, akkor több bolygó is látszólagos hátráló mozgásban lesz, kicsit azt érezhetjük, hogy egyhelyben topogunk, semmi nem akar haladni életünkben. Az év másik nagy attrakciója a nagy szerencse bolygójának, a Jupiternek a jegyváltása lesz, amikor a Nyilas jegyébe lép, ahol igen jól érzi magát, tehát támogató hatását érezhetjük. A Jupiter bolygó az év nagy részében a Skorpió jegyében tevékenykedik, hatásának köszönhetően felszínre kerülhet minden szőnyeg alá söpört probléma, rejtegetett titkok, aminek megoldását eddig halogattuk. Amennyiben jól dolgozunk ügyeink rendezésén novemberig, a Jupiter jegyváltását követően komoly támogatást kaphatunk életünk alakításához.

Lola: Van-e olyan, hogy jó és rossz asztrológiai jegy?

D.M: Nincs. Minden jegynek meg van a jó és rossz oldala, rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle. A Skorpió jegyét hoznám példaként, amiről inkább rossz véleménnyel vannak, pedig ennek a jegynek is megvan a jó oldala. Például nagy túlélő, remek meglátásai lehetnek, nagyon jó nyomozók és a gyógyításban is élen járnak.

Lola: Mi is az az aszcendens és mit jelez?

D.M: Az Aszcendens a felkelő pont, az ekliptikának azon pontja, amely keleten, a születési hely horizontján a születés pillanatában fölemelkedik. Személyiségünkben az ösztönös reakciónkat mutatja, ugyanakkor fizikai megjelenésünket is befolyásolja.

Tehát az Aszcendens jegyének jellemzőit látják rajtunk, és egy váratlan helyzetben is az adott állatövi jegy jellemzői szerint viselkedünk.

Maradva a skorpiós példánál, egy Skorpió Aszcendensű ember mindig kissé titokzatos, nehéz kiismerni. Idegen helyzetben először inkább a háttérből figyel, és ha a szemébe nézel, olyan mintha a vesédbe látna. Az már más kérdés, hogy ők azért igyekeznek elkerülni a szemkontaktust.

Lola: Mennyi idő egy személyre szabott horoszkóp elkészítése?

D.M: Maga a születési horoszkóp ábrájának a felrajzolása pár pillanat, ezt ma már szerencsére számítógépes program végzi. Régebben ez komoly munka volt, mert a csillagászati adatokból számítottuk ki. Az ábra megfejtése már komolyabb munkát igényel, és az asztrológus intuíciója is szükséges hozzá. Hogy mennyi idő azt nehéz általánosan megmondani, mert mindenki más. Van amikor szinte rutinszerű a feladat megoldása, de van, amikor komolyabb gondolkodást igényel. Plusz nehezítés, ha valaki nem tudja a pontos születési időpontját, akkor azt életeseményekből lehet pontosítani, ez akár egy napot is igénybe vehet. A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

Lola: Ha halált látsz egy horoszkópban elmondod-e? Mit kíván az etika?

D.M: Nem látok benne, mert nem is akarok, ezért nem is nézem. Nem tartanám etikusnak, ha ilyet vizsgálnánk, hiszen az asztrológiának nem az a célja, hogy determináljon, hanem az, hogy segítsen könnyebbé és boldogabbá tenni az életünket. A halál időpontjának megjósolása önbeteljesítő jóslattá válhat, amit senki nem szeretne, mert az a szabad akarat korlátozása lenne. Arra viszont mindenképpen fel szoktam hívni a figyelmet, ha balesetveszélyes időszakot látok a hozzám forduló éves horoszkópjában, amit szolár horoszkópnak hívnak.

Lola: Miben tud segíteni az éves horoszkóp?

D.M: Az éves horoszkóp születésnapunktól születésnapunkig tartó időszak energiáját, lehetőségeit mutatja meg számunkra. Segít abban, hogy megtudjuk hogyan tudjuk kihasználni a legjobban az adott évet, mire figyeljünk, mi a feladatunk. Például, ha valakinek az éves horoszkópja azt jelzi, hogy egyfajta számvetésre, lezárásra, visszavonulásra van szükség, akkor nem érdemes új dolgokba fogni, inkább át kell gondolni, hogy hol tartunk, mit kell megoldanunk ahhoz, hogy könnyebbé váljon életünk.

Lola: Ha egy szóval és egy színnel kellene jellemezned a 12 jegyet, milyen jelzőt és színeket választanál a színskáláról?

A bolygók mondják és a gyermekasztrológus

D.M:

 • A Kos rámenős, színe a piros.
 • A Bika anyagiak, az élet élvezet, színe a rózsaszín.
 • Az Ikrek könnyedség, színe a világos színek, sárga.
 • A Rák gondoskodás, színe a fehér.
 • Az Oroszlán tekintélyt parancsoló, színe az aranysárga.
 • A Szűz tökéletesség, színei a semleges színek, pl. szürke.
 • A Mérleg a kapcsolatok, színe rózsaszín, kék árnyalatai.
 • A Skorpió birtoklás, színe a piros-fekete.
 • A Nyilas hit, színe a bíbor.
 • A Bak kötelességek, színe a fekete, barna.
 • A Vízöntő szabadság, színe a türkizkék.
 • A Halak álmodozás, színe halvány tengerzöld.

Lehet, hogy most némelyik jegy fellázad, hogy pont azt a színt nem is szereti, amit felsoroltunk. Ez azért van, mert általában a napjegyünkkel azonosítjuk magunkat, holott küllemünket erősen befolyásolja az Aszcendens jegye.

Lola: Mikor érdemes asztrológushoz fordulni?

D.M: Gyermekek esetében, már a születés pillanatában nagyon hasznos, hiszen egyfajta „használati útmutatót kapnak a szülők gyermekükhöz. A gyermekek elemzése nem determinál, pont arra hivatott, hogy a gyermekek fejlődését, boldog gyermekkorát segítse. Felnőttek esetében szintén útmutató lehet akár saját önismeretük útján, vagy problémás élethelyzetekben, amikor nem látják a kiutat. Az asztrológia nem tesz csodát, megértést ad a kezünkbe, egy térképet, hogy utunkon ne bolyongjunk, hanem a helyes úton járjunk.

Előző cikkAmikor egy álom valóra válik
Következő cikkValentin-nap: de ki is az a Valentin? – Országok és hagyományok
Avatar
Önmagunk jellemzése mindig kihívás  Így én meghagytam ezt a barátoknak. Íme, ezeket a sorokat Ők írták Rólam, ezzel hasznos tükröt tartva elém Nagyon bölcs, racionális de mégis emóciókkal teli. Barátként mindig lehet rá számítani! Hasznos tanácsokat ad és nagyon empatikus. Imádja az ősz színeit, ez a kedvence évszaka is. Nagyon jól építi a kapcsolatait, könnyen és hamar ismerkedik új környezetben. Sohasem felejti el a szülinapokat!! Sopranos sorozat, Forrest Gump, Grease a kedvencei közé tartozik, horrort viszont sohasem néz és a hullámvasúttól is retteg. Két kisfickó gondos anyukája, férje a lelki társa. Szuper csapat ők együtt lassan 16 éve! Minden télen mézeskalácsot süt, ez biztosan legalább kétszer megteszi mielőtt Karácsony lesz. Imád síelni , de a legnagyobb hobbija az utazás. Minden évben új helyet fedeznek fel férjével… Az angol a kedvenc idegen nyelve és jó minőségű tej csokiból bármennyit képes megenni. Kedvenc városa Las Vegas, és minden reggel megiszik egy Earl Grey teát. Csípős a nyelve, ami a szívén az a száján típus, viszont nem tud haragot tartani. Kedveli Jókait és Ken Follettet, de érdekli a pszichológia, asztrológia is nagyon, igy ezekben a témákban olvashattok majd Tőle biztosan több írást.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..