Hogyan legyünk igazi nők?

Szinte elkerülhetetlen, hogy vagy így vagy úgy, bele ne futottunk volna a Meghan Markle és Harry herceg esküvőjéről szóló hírekbe. Volt, aki lelkesedve követte az eseményeket és volt, akinek már a könyökén jött ki az egész. Egy dolog azonban megkérdőjelezhetetlen. Nem minden nap történik meg, hogy egy viszonylag egyszerű lányt, herceg vezetett oltár elé. Ráadásul mindezt úgy, hogy erre a királyi család is áldását adta. Martha Kent írása.

0
1719
Hogyan legyünk igazi nők?
Hogyan legyünk igazi nők?

Akarva, akaratlanul kalandoztak el a gondolataim eme esemény kapcsán. Gyermekkori álmodozások jutottak eszembe. Na nem olyanok, hogy majd eljön értem a szőke herceg fehér lovon és héthatárra szóló lakodalmat csapunk. Nem, nem. Elvégre azt mindig is tudtam, hogy ahogy megszülettem, az erre alkalmatos lovak az összes királyi családnál agyon lettek lövetve, a biztonság kedvéért. (Azért itt megjegyezném, hogy a férjem ennek ellenére is megtalált, csak ló nélkül). Hanem az az idő, amikor úton-útfélen kérdezgette mindenki, hogy: – Na, és mi leszel ha nagy leszel? Persze mindig volt valami aktuális napra kész válaszom, úgy mint; régész, ügyvéd, biológus.

Bár az igazság az, hogy csupán olyan felnőtt nő szerettem volna lenni, akiről mindenki azt gondolja, hogy okos, intelligens, magabiztos, ápolt, szép és majdnem mindenhez ért, legalább egy kicsit. Amolyan igazi nő, aki akár az elit világba is beillene, ha arról lenne szó.

Azt, hogy végül az évek alatt ezt mennyire sikerült elsajátítanom, mindenki döntse el maga. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy van még hova fejlődni, de dolgozom az ügyön. Már csak azért is, mert ahogy azt a fent említett esküvő is mutatja, soha nem tudhatjuk, mikor kell elővenni az úri formánkat és leszünk valamilyen módon tagjai egy előkelő családnak.

Az etikettek világában van egy három összetevőre épülő lista, amellyek tudatos gyakorlásával, egyszerű halandókból is válhat, ha nem is királylány, de legalább finom modorú hölgy.

(Eredeti cikk: https://m.wikihow.com/Be-a-Classy-Lady

Hogyan legyünk igazi nők?

 Ahogyan az életfelfogások, ruhastílusok idővel változnak, úgy változik a szemlélet is, hogy mit jelent „hölgynek” lenni. Maga a kifejezés elavultnak tűnhet, de vannak szempontok, melyek vitathatatlanok ha egy kultúrált nő viselkedéséről van szó: elegancia, udvariasság, tisztelet maga és mások iránt.

1/3. Rész

Viselkedés

 1. Bemutatkozások, bemutatások.

Ha beszélgetünk valakivel, és egy harmadik személy odajön hozzánk, akkor azt a személyt mutatjuk be akivel beszélgettünk annak, aki csak most ért oda.

 • Az üzleti világban a bemutatás sorrendje az adott személyek „fontosságán” alapszik. Más szavakkal a cégnél betöltött pozíció alapján. Tehát elsőként a magasabb beosztásút mutatjuk be az alacsonyabb beosztásúnak, majd fordítva. Ne felejtsük el, hogy a kliens mindig elsőbbséget élvez, függetlenül a pozíciójától.
 • Bemutatáskor próbáljuk egy kedves megjegyzést mondani a bemutatott személyről, ha lehetséges.

 Kérem, köszönöm.

Lehet, hogy ez úgy hangzik, mint egy etikett közhely, de elfelejteni mondani ezeket (akár véletlenül is), nem marad figyelem nélkül és nagyon udvariatlanul hat.

 • Mondjuk köszönömöt mindig, ha valaki szívességet tesz nekünk. Mindegy, hogy az kicsi vagy nagy, ezzel kifejezve, hogy hálásak vagyunk érte.
 • Mindig köszönjük meg a házigazdának a meghívást és az ellátást, miután megérkeztünk az összejövetelre. Esetleg másnap egy köszönöm sms, hívás vagy e-mail sem árthat.
 • Mindig köszönjük meg az ajándékot annak, akitől kaptuk. Esetleg küldjünk egy köszönetnyilvánító lapot.

Ugyanakkor, ne csépeljük el a – kérem és – köszönöm szavakat. A túlzásba vitt használat miatt jelentőségüket veszíthetik, és gyengének tüntethet fel minket.

Például; ha a pincér kihúzza nekünk a széket, kibontja a szalvétát és tölt egy pohár vizet, köszönjük meg egyszer a cselekvések végén, nem pedig minden egyes gesztusnál.

 • Adjunk apró részleteket a köszönéshez, mint csak simán köszi, például egy barátnak, aki segített egy probléma kapcsán. Mondjuk, hogy: – Köszönöm a megértésed. Sokat jelent. Őszintébben fog hatni.
 1. Tudjunk nemet mondani.

Közvetlennek lenni nem jelenti azt, hogy hagyjuk magunkat kihasználni. Fontos megtanulni, hogy mondjunk embereknek nemet.

 • Ha valaki alkohollal vagy cigarettával kínál és nem vagyunk érdekeltek, akkor köszönjük meg kedvesen, majd utasítsuk vissza. Ha mégis elfogadunk valamit, miután azt már visszautasítottuk, akkor azt a hatást kelthetjük, hogy könnyen befolyásolhatóak vagyunk.
 • Hasonlóan, ha egy férfi próbál „felszedni” minket vagy fizikailag agresszívvá válik, álljunk ki magunkért és szóljunk rá, hogy vegyen vissza. Ha szükséges hívjunk segítséget.

 Tanuljunk, tanítsuk magunkat!

Egy hölgy ékesszóló és képes fenntartani egy beszélgetést. Ez megköveteli a rendszeres olvasást és naprakészséget a világ eseményeiben. Habár ez nem követeli meg a formális tanultságot saját hasznunkra, igyekezzünk elérni a számunkra lehető legmagasabb tanultsági szintet.

 • Ha éppen nem tanulunk, keressünk alternatívákat fejlesztésünkre. Olvassunk rengeteg könyvet (fikcionális és nem fikcionális témában egyaránt), olvassunk híreket, látogassunk szemináriumokat, megbeszéléseket.
 • Az internetnek köszönhetően, a legtöbb embernek van ingyenes hozzáférése végtelen mennyiségű tudományos rovathoz, különböző témákhoz egy gombnyomással.

Hogyan legyünk igazi nők?

 1. Helyes testtartás.

Az igazi hölgy ismérve az egyenes állás és ülés. Bónuszként a helyes testtartás jobb a hátnak és erősíti az izmokat. Ez ugyan némi gyakorlást kíván, hogy megszokjuk, különösen, ha a gyakori görnyedés jellemez minket.

 1. Legyünk tiszteletadóak mások iránt!

Igazi nőnek lenni nem csupán külsőségekről szól, egy belsőleg értékes embert is magában foglal.

 • Amikor valakihez beszélünk adjunk megosztatlan figyelmet, ami mindkét félre ösztönzően hat.
 • Ne vágjunk közbe vagy beszéljünk túl másokat.
 • Ajánljunk segítséget a rászorulóknak. Ez lehet szimplán annyi, hogy segítünk egy idősebb embernek a bevásárló táskáival, vagy még nagylelkűbb ha önkénteskedünk hajléktalan szállón vagy menhelyen.
 1. Legyünk elragadóak!

Egy igazi nő nem csak csendben üldögél és hagyja a világot elmenni maga mellett. Vonzza a többi embert, ösztönző beszélgetéseket folytat és finoman flörtöl.

 • Ha nem tudjuk, hogyan legyünk ilyenek, kezdjük azzal, hogy többet mosolygunk emberekre amikor beszélünk hozzájuk, bókoljunk gyakrabban. A bókok legyenek személyesek. Például ahelyett, hogy megdícsérjük valaki cipőjét, mondjuk azt, hogy kifogástalan ízlése van.

Hogyan legyünk igazi nők?

 1. Ne káromkodjunk, együk, igyuk mértéktelenül!

Egy hölgynél elvárt az önkontroll és az akarat. Ezek mindegyike példa az indulatosságra.

 1. Legyünk tisztelettudóak más otthonában!

Amikor vendégek vagyunk valaki otthonában, engedjük meg a házigazdának, hogy megmutassa hol foglalhatunk helyet, hol hagyhatjuk a táskánkat, levessük-e vagy magunkon hagyjuk a cipőnket stb…

 • Ne feledjük, néhányan jobban féltik az otthoni környezetüket, mint mások. Haszáljuk a legjobb ítélőképességünket ennek megállapítására.

 

 1. Tartsuk nyitva az ajtót másoknak!

Nem számít, hogy melyik nemhez tartozunk, megtartani az ajtót másnak tisztelettudó és barátságos.

 1. Maradjunk nyugodtak, higgadtak és összeszedettek!

Mellőzzük a kifakadást másokra irányulóan ha idegesek vagy mérgesek vagyunk, illetve ha felbosszantottak minket. Maradjunk higgadtak és igyekezzünk a szituációt nyugodtan, racionálisan kezelni. Ez megvéd bennünket attól, hogy hirtelen felindulásból olyat tegyünk vagy mondjunk, amit később megbánnánk.

 Folytatás következik…

Nem minden nap történik meg, hogy egy viszonylag egyszerű lányt, herceg vezetett oltár elé. Ráadásul mindezt úgy, hogy erre a királyi család is áldását adta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..