Húsvéti tojásfestés, gyorsan, egyszerűen

0
1756
Húsvéti tojásfestés, gyorsan, egyszerűen

Ha húsvét, akkor tojásfestés.

Főleg, ha az ember háza táján akad gyerkőc is. Igaz, az enyém még kicsi (8 hónapos), így volt merszem kihagyni a Disney-s motívumokat. Talán még nem kapok ki emiatt. Helyette volt itthon elfekvőben egy kalocsai virágmotívumos könyvem, ami a szívemben élő magyarságot megdobbantja, valahányszor csak a kezembe kerül. Így kezdődött azon elhatározásom, hogy idén előre gondolkodom, és időben elkezdem kifújni a tojásokat, amiket aztán gyönyörűen kifestek, selyem szalagra akasztok, és beborítom velük a lakást.

Húsvéti tojásfestés, gyorsan, egyszerűen

Ember tervez, Isten végez alapon tegnap arra ébredtem, hogy március van. Húsvét meg április elseje.

Rövid osztás-szorzás után hamar rá kellett jöjjek, hogy rántottát eszünk pár napig reggel-délben-este, meg itt-ott nasira is.

Mellette meg egy-két napig nem alszom, hogy a festés is megvalósuljon az én kis örökmozgóm mellett, vagy keresek más alternatívát.

Már majdnem feladtam az ötletelést, amikoris be kellett ugorjak a helyi kézműves boltba. Erre kérem, nem ott vártak rám szépen sorban a polcon a festhető fehér papírtojások? Hahá, felcsillant a szemem, mert az áruk is filléres volt, és már el is képzeltem, ahogy vízfestékkel éjszakába nyúlóan kipingálom őket, lehetetlent nem ismerve.

Húsvéti tojásfestés, gyorsan, egyszerűen

Hazaérkezvén nekiestem kipakolni, előkészíteni az áldozatokat, amikor megint csak rá kellett jöjjek, hogy a szemeim nem dísznek vannak a fejembe építve. Néha bizony nem ártana őket használnom. A tojások műanyagok, nem papírból keszültek, mint azt hittem. Vízfestékkel nem fogok rájuk festeni pöttyöket sem, nemhogy virágokat. No, akkor marad az alkoholos filc.

Voilá! Alig két óra elteltével „hímeztem” egy sereg nem tökéletes, de azért mutatós tojáshadot. Volna rajtuk bőven mit javítani, de a kis ébredező manókám nagy kerek szemei és a „tete, tetteeee, teteteteteeeee” mégis csak tökéletesre varázsolta őket. <3

Húsvéti tojásfestés, gyorsan, egyszerűen

Hozzávalók:

  • pár műanyag, vagy kifújt esetleg főtt tojás ( ez utobbit a festés után nem ajánlatos elfogyasztani a filcben található anyagok miatt, amik a tojásba szívódnak!)
  • alkoholos filc
  • képzelet a mintákhoz ☺
Előző cikkKakaós csiga sitty-sutty módra
Következő cikkRépatorta olaszosan: Mérai Kata receptje
Avatar
Talán én lepődnék meg a legjobban, ha sikerülne magam körvonalazni pár sorban. Fogalmazzunk úgy, nem vagyok egy egyszerű eset. Valahol bennem él a drámakirálynőtől kezdve, a bohócon keresztül, a bölcs öregasszonyig minden. Valószínűleg a helyi időjárás és a holdállás befolyásolja, mikor épp melyik van előtérben. Olvasni határozottan nem szeretek, (azért természetesen szoktam), írni viszont annál inkább. Családi összejöveteleken rendszerint én vagyok a hangulatfelelős, pedig nagyon komolyan tudok mesélni ezt-azt-amazt. Szeretem a kihívásokat, így humán beállítottsággal mérnöknek álltam, csak mert azt mondták nem tudom úgysem megcsinálni. Kis faluról, anyum szoknyája mellől pedig Kanadába költöztem angol tudás nélkül, mert hát miért ne? Hosszasan részletezhetném még, de talán a cikkeim majd többet elárulnak. ;)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..