Reform TÚRÓGOMBÓC – Mérai Kata receptje

A sztori: Mezeiné Ildikó adta a kezdő lökést, azután belekavart Patóczki Gáborné epres gombóca is:) Így ELKÉSZÜLT a KATA*GOMBÓC is:) Szerzőnk, Mérai Kata színésznő szavait idéztem, a „kanálkái” egyik kedvenc receptjét osztja meg most velünk, ami a KataFakanala oldalon is megtalálható, a Facebookon.

0
1337
Reform TÚRÓGOMBÓC -Mérai Kata receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 150g müzli – én a „lidliset” használtam – késes aprítóval ledarálva
  • 3 dl tej
  • 6-8 nyomat méz – piacon vásárolható, tetős adagoló
  • 2 citrom reszelt héja
  • kb. 400 g tehéntúró
  • 2 marék kókuszreszelék
  • ízlés szerint lekvár a tálaláshoz – ebben az esetben házi szederlekvár

ELKÉSZÍTÉS:

A müzlidarálékot kásásra főztem a tejben (pont, mint a tejbegrízt nagyon sűrűre). Hozzákevertem a túrót, a mézet és a citromok reszelt héját, majd hagytam kicsit kihűlni, és kis méretű fagyikanál segítségével gombócokat formáltam, majd meghempergettem a kókuszreszelékben.

Csak egy sorba tettem a tányérra, hogy ne nyomódjanak össze, és becsücsültettem a hűtőbe, kb. 1 órára. A gombócolásnál vízbe mártogattam a kanalat, hogy ne ragadjon rá a massza.

Isteni lett:)

Jó étvágyat!

Advertisement
FORRÁS1000 Words Magazine author: Mérai Kata
Előző cikkTűzben született-avagy egy hedonista naplója 1.rész
Következő cikkSzilveszteri falatkák – Mérai Kata szilveszteri receptje
Mérai Kata
Mérai Kata vagyok, színésznő. Pillanatnyilag mégsem e miatt kerültem ide, erre az oldalra. Sokan tudják rólam, hogy nagyon szeretek főzni. A Facebookon van egy KataFakanala név alatt futó közösségi oldalam, ahol, hol gyakrabban, hol kevésbé gyakran posztolgatom a saját konyhakalandjaimat. Természetesen mivel ez egy közösségi oldal, nem csak én „osztom az észt”, hanem az itt – általam Kanálkáknak nevezett – olvasgató, ötletelő, Kavaró Tündérek is. Nagyon sokszor találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a ma oly divatossá vált gasztronómiai megközelítés miatt időnként felfoghatatlannak, utolérhetetlennek, vagy legalábbis távolinak érezheti magát egy hétköznapi háziasszony a konyhai megvalósítástól. Sokan azt gondolják, hogy főzni nagyon bonyolult és több órás elfoglaltság. Ez persze a legtöbb esetben nem igaz. A hétköznapi dolgokból is lehet különlegeset alkotni. Szeretném azt a falat lerombolni, ami azt jelképezi, hogy a főzés egy bonyolult és macerás dolog. A KataFakanala közösséget is azért hoztam létre, hogy a főzni szeretők meg tudják osztani egymással és persze velem a tudásukat, valamint azt, hogy én is megmutathassam, amit én tudok, tapasztalok, legyen az akár kudarc első nekifutásra. Receptjeim azért különlegesek, mert általában több receptből „kavarom” össze, így minden receptemre bátran mondhatom, hogy egyedi, hogy olyan „Katás”. Nem titkolt szándékom, hogy lerántsam a leplet erről az oly misztikusra felépített divatkonyháról és bemutassam azt, hogy BÁRKI képes elkészíteni – ha nem is rögtön első nekifutásra -, bármit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.