Az elképzelt jövő temetője-Vers mindenkinek

Minden ember álmodik! Van, aki éjszaka, van, aki nappal, de a legszebbek mindenképpen azok, amiket szeretnénk valóra váltani. Ez lehet apró, vagy óriási álom, a lényeg, hogy sose adjuk fel, küzdjünk az álmainkért! Nem számít, hogy az az álmunk, hogy megtanuljunk elkészíteni egy ízletes ételt, vagy asztronautaként felfedezni az univerzum legtávolabbi, legragyogóbb pontjait. A lényeg az, hogy sose hagyjuk abba az álmodozást, ne engedjük, hogy por lepje be, minden nap szeretgessük, és tegyünk egy lépést előre, hiszen az álom csupán addig álom, amíg valóra nem válik, utána már történelem! Szerzőnk, Nagy-Varga Eszter versét olvashatjátok.

0
2052
Az elképzelt jövő temetője-Vers mindenkinek
Az elképzelt jövő temetője - Vers mindenkinek

Nagy-Varga Eszter

 Az elképzelt jövő temetője

 

Egy hang, nicsak

Újra itt remeg!

Szeretném megállítani,

De nem lehet!

 

Egy sóhajtás,

Egyetlen kicsiny vágy,

Egyetlen kérés csupán:

Az álom legyen valóság!

 

De a kép mozdulatlan,

S a hang éles kard.

Nem veszi észre,

Hogy mekkora vihart kavart.

 

Egy képet összetört,

Az álom darabokban hever,

Már csak a takarítóra vár,

Ki jön, s mindent felseper.

 

Az elképzelt jövő temetője

Nem más, mint szemétdomb.

Ha az enyém is ilyen sorsra jut,

Hát nem kell, eldobom!

 

Csupa féreg, egy nincstelen ember kutat.

Talál egy koszos, törött cserepet.

Kifényezi, megtisztítja,

S a csoda áttöri a csendet.

 

Egy elképzelt, törött jövő

Egy szikrázó képdarab.

Sír a koldus,

Siratja a letűnt álmokat.

Az elképzelt jövő temetője-Vers mindenkinek

Előző cikkAz igaz szerelem ereje 2. rész – avagy a lélekrehabilitáció útján
Következő cikkJakabfi Dávid cukrász – útmutató a Patissier világába
Avatar
34 éves lettem én, de nem meglepetés e költemény. Egy egyszerű családanya vagyok, aki Walesben él férjével és 5 éves kisfiával...és...imádom a nyarat, a napsütést, a tengerpartot, belegázolni a tengerbe, kavicsokat gyűjteni, a hűs tengeri szellőt, ahogy simogatja a bőrömet, a napfelkelte fényeit, a naplemente hangjait. Imádok utazni. Nyugdíjas koromban lakókocsival körbe utazom a világot és Harley Davidsonon fogok repeszteni a 66-os úton. Szeretem az őszi faleveleket, ahogy vibrálóan színessé változtatják a tájat, beleugrálni a hatalmas kupacokba és a csengő kacagást, ahogy nyakig porosan dobáljuk a magasba a leveleket. Kedvenc színeim a piros, királykék és türkiz. Imádok olvasni és írni. Anno újságírónak készültem, csak a szerelem más irányba vitt. Imádok nevetni és élni. Nagyon sokat beszélek. Szeretek segíteni az embereknek, egyszerűen boldoggá tesz ha másokért tehetek valamit. Nagyon pozitív vagyok, állandóan az élet napos oldalát látom és ezt próbálom átadni másoknak is. Kedvenc ünnepem a karácsony. Imádom a készülődést, a díszítést, a meglepetést, a karácsony színeit és illatát. Mindennek örülök ami szívből jön. A legeslegjobb az öröm a másik arcán, amikor csillogó szemekkel kibontja az ajándékodat. Imádok mindenféle új dolgot kipróbálni, akkor is ha extrém. Imádom a kávét, teát mert anélkül nem élet az élet. Esténként a finom száraz vörösbort. A nyelvemmel elkapni a hópelyheket, buborékokat kergetni az utcán. A barátokkal teli estéket és a kirándulásokat. Megélni és átélni az élet minden egyes pillanatát...

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..