Bakancslista, élmények, valóra vált tervek és álmok, 1 év, 4 palack – velünk tartasz a „kihívásban”?

Az utóbbi időben a közösségi hálón több kihívás posztját is láthattuk. Ez most kicsit eltér az eddig megszokottól, de mégis hasonló. Palackokba „töltjük” az élményeket, terveket, álmokat és a bakancslistánkat. Tóth Anita írása.

0
2521
Bakancslista, élmények, valóra vált tervek és álmok, 1 év, 4 palack - velünk tartasz a „kihívásban”?
Bakancslista, élmények, valóra vált tervek és álmok, 1 év, 4 palack - velünk tartasz a „kihívásban”?

Az év eleji fogadalmak sokszor a semmibe vesznek. Jól tudjuk, van, ami megvalósul, van, ami nem, és van az úgy, hogy semmisem. Éppen ezért többen is úgy érzik nem fogadkoznak, de egy év alatt mindenki – Te is kedves Olvasónk – sok olyan élményt tudhatsz magadénak év végére, ami a tettekből született és vált valóra. Tanuljunk, tapasztaljunk az elmúlt évből és ha netalán citromot kapnál, készíts belőle mojitót!

Bakancslista, élmények, valóra vált tervek és álmok, 1 év, 4 palack - velünk tartasz a „kihívásban”?

„A tervezgetési fázis igazi boldogság, ekkor még minden lehetséges, minden eldöntendő, de semmi nincs véglegesen leszögezve. Egy terv valóságosabb, mint a remény, itt az idő játszik fontos szerepet.” (Linn Ullmann)

Az élmények, bakancslisták, tervek és álmok palackjának receptje:

Hozzávalók:

  • 4 db üvegpalack/ csatos üveg (de befőttesüveg is lehet)
  • toll
  • 4 db papírlap
  • üvegfesték (a palackok díszítéséhez)

Elkészítés:

Vedd sorba mik az idei évre a terveid és ezt jegyezd fel egy papírra, majd tedd bele az első üvegbe! Azután gondold át mi az, ami a te bakancslistád és ez kerül majd a második üvegbe. A harmadik palackba a vágyott álmaidat írd le, ami lehet bármi, olyan is, ami másnak apróság, de számodra nagyon fontos. A negyedik papírlapot hagyd üresen! Erre kerülnek majd az év közben ért pozitív élmények, történések, napi csodák. Az év során bővítheted a listát, ha szeretnéd!

„A jó álomhoz az kell, hogy a kétségek elüljenek és a remény virágozzon.” (Justina Chen Headley)

Év végén nyisd ki a palackokat és látni fogod mennyi jó dolog történt veled. A vonzás törvénye működik, de jól tudjuk, hogy tettek nélkül nincsenek valóra vált tervek és beteljesült álmok. Senkinek sincs varázspálcája, ami teljesíti a kívánságokat, mert a csoda bennünk van.  

Bakancslista, élmények, valóra vált tervek és álmok, 1 év, 4 palack - velünk tartasz a „kihívásban”?

Az üvegekre írd rá üvegfestékkel:

  1. tervek
  2. bakancslista
  3. álmok
  4. pozitív élmények

Végül ki is díszítheted! Anyukák a gyerekek segítségével is elkészíthetik, és lehetnek ezek családi palackok. Tartsd szem előtt, hogy tökéletes terv nem létezik, de ez nem ok arra, hogy félúton feladd!

„Nehéz egy ember életének értékét megbecsülni. Egyesek azt mondják, hogy a hátrahagyott szeretteinkben mérhető. Mások úgy hiszik, hogy a hitben. Megint mások szerint a szeretetben, és olyanok is vannak, akik azt tartják, hogy az életnek semmi értelme sincsen. Hogy én? Én úgy gondolom, hogy azok által méretünk meg, akik hozzánk mérik magukat.” (Bakancslista c. film)

Add tovább az ötletet, oszd meg a cikket, így a barátaid, ismerőseid is veled tarthatnak!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..