Fűben-fában orvosság és alternatív gyógyászat- Interjú Szilágyi Amandával

Magazinunk szerzője, a Fűben-fában rovatunk megálmodója, Szilágyi Amanda, a londoni főiskolán szerezte diplomáját és az alternatív gyógyászat szerelmese. Előadásokat tart magyarul és angolul is. Párhuzamosan Magyarországon és Londonban is praktizál. Tóth Anita interjúja.

0
6397
Fűben-fában orvosság és alternatív gyógyászat- Interjú Szilágyi Amandával

T.A:  –Mivel foglalkoztál mielőtt a természetgyógyászatot választottad és gyógynövényekről tanultál?

Sz. A: -Informatikában dolgoztam probléma elemzőként.

T. A: –Miért változtattál karriert? 

Sz. A:Önzőségnek tartom, megtartani magamnak mindazt a tudást, amelynek birtokába kerültem saját betegségeim által és igazi kihívás számomra emberekkel foglalkozni.

T. A : Hogyan/miért fordultál a természetes orvoslás felé?

Sz. A: -Sok betegséggel küzdöttem (Hashimoto thyroiditis, IgA hiány, súlyos anémia, hormonzavar, cöliákia, rosacea, PCOS, több mint 200 féle ételre allergia) 7 évvel ezelőtt.

Mikor 2011ben megmondták, hogy leállhat a pajzsmirigyem és kilátásba helyezték a szklerózis multiplexet, összeroppantam.

Fogalmam se volt mit tehettem volna még, hogy csak legalább megállíthassam azt a folyamatot. Kétségbe voltam esve. Pánikoltam. Egy rémálom volt. 
Aztán édesanyám elvitt egy természetgyógyászhoz. Nem hittem benne, de mentem, mert már minden fűszálba képes voltam kapaszkodni az élhetőbb életért.

T. A: –Milyen képzést választottál és miért?

Sz. A:Londonban egy főiskolára esett a választásom, mert sok megbízható kamarával működik együtt. Jogi és marketing tanácsokat is kapnak az itt végzett diákok a pályájuk kezdetén. Színvonalas a képzés magas követelményi szinttel. Tetszett, hogy az alapító – Hermann Keppler – maga is egészségügyi gondokkal küzdött mielőtt felfedezte az alternatív orvoslás hatásosságát és döntött úgy, hogy ennek taníttatására teszi fel az életét.

 

T.A.: –Mit szerettél nagyon tanulmányaid során?

Sz. A: – Azt, hogy nem csak betegségeket, hanem az emberek egészét vizsgáltuk. Teljesen ember-központú. A kórtörténeten kívül nem csak a fizikai tüneteket, hanem a táplálkozást, az alvási szokásokat, a családi kórtörténetet, valamint a stressz forrásokat is figyelembe vettük.

T. A: –Mit vársz el tőle/miben változtatta meg az életedet?

Sz. A: -Gyarapodott a tudásom és sokkal magabiztosabbá tett a főiskolában töltött 4 év. Szeretném tovább kamatoztatni az itt megszerzett értékeket. Teljesen más most már az életem, mert ma már megtehetem, hogy csak azzal foglalkozom, ami érdekel.

Kevesen mondhatják el, hogy az érdeklődési körük a munkájuk is egyben.

T. A: –Mik a terveid most?

Sz. A: – Magyarországon és Angliában praktizálni, valamint közösségi beszédeket tartani az alternatív gyógyászatról és gyógynövényekről.

T. A:Mit csinálsz most, hogy elvégezted a főiskolát?

Sz. A: -Beszédeket tartok mind magyarul és angolul, valamint praktizálok mindkét országban.

T. A: –Mit szeretsz a praktizálásban?

Sz. A: – A sikertörténeteket. Amikor látom az embereket mosolyogni és ilyenkor úgy érzem vissza tudom “fizetni” mindazt, amit kaptam. Hogy megérte a szenvedést, amikor le kellett korlátoznom a táplálkozási szokásaimat és gyógynövény készítményeket fogyasztottam. Megérte harcolni az egészségemért. Megérte nem feladni.

T. A: – Mit gondolsz, mi lehet fontos azok számára, akiket érdekel egészségük megtartása?

Sz. A: – Sokféle elmélettel találkozhat az ember, de mindig szem előtt kell tartani három nagyon fontos dolgot: nem vagyunk egyformák és nem gyógyulunk hirtelen. De főként azt, hogy komolyan gondolják… ne csak én tartsam fontosnak egészségük megőrzését, hanem ők is és legyenek együttműködőek.

A türelem fontos, mert két évembe telt, hogy rendbe jöjjenek a vérteszt eredményeim, de még így is voltak kiütések az arcomon és megmagyarázhatatlan fájdalom a gyomromnál étkezések előtt.


Ma már tudom, hogy ez az Oddi záróizom diszfunkciója (30%) miatt van, amivel a magamnak kialakított protokoll segítségével együtt tudok élni tünetek nélkül.

T. A: –Mit jelent az, hogy protokoll?

Sz. A: -Személyre szabott csomag, amely a “testreszabott” táplálkozást, a táplálék-kiegészítőket és gyógynövényeket egy halmazba sűríti.

T.A: – Visszatérve a 3 fontos dologra – ezek mitől fontosak?

Sz. A: -Az elmúlt 7 év a türelmességre tanított meg és a kitartásra. Rengeteg gyógymódot és diétát próbáltam ki, mire el tudtam mondani: most már tudom mi kell az egészségemhez és elégedett vagyok.

Nem minden betegség mutatható ki vértesztekkel vagy vizsgálatokkal.

Ezt mi magunk érezzük és értenünk kell is a nyelvet, amin a szervezetünk próbál kommunikálni felénk. Mindenki saját maga gyógyítója és a megfelelő szakértő ebben a folyamatban egyfajta iránytűt, illetve segítőkezet adhat.

Szilàgyi Amanda
Szilàgyi Amanda

www.testkontroll.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..