Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban -Tibet titkai és hagyományai

2
7217
Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományai

A “nagy” Buddha (Dharmacsakra) napokat hívják tízmilliószoros napoknak, a tibeti kultúrában. Minden évben az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja. Ezeken a napokon olyan változásokra van szükség, ami megfordíthatja az életed eddigi menetét, vagy épp belső változást hoz. Amit a szíved súg, arra érdemes hallgatni. Az álmokban és önmagatokban is érdemes hinni. A sorsod kovácsa Te magad vagy, de talán a „jó öreg Univerzum” ereje is segíthet és melléd szegődhet az utadon. A teremtőerő óriási energiákkal bír. Kívánj jót másoknak, a szeretteidnek is. Ezeken a napokon minden, amit teremtesz, tízmilliószoros erővel hat.

Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

„Egy álom csak egy álom, egészen addig, amíg úgy nem döntesz, hogy igazzá teszed. -A dream is only a dream… until you decide to make it real.” ( Harry Styles )

1.Mit tegyünk ezeken a napokon?
Telihold idején mindenki érzékenyebb és kicsit feszültebb is. Ne keress kifogásokat, a pozitív gondolatnak adj utat, ne ragadjon be a fogaskerék a negatív és visszahúzó kétségeknél. Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

„Előlegezd meg a jót, és megtörténik. Meglátjátok, működik.” (Makai Rita)

2. Hogyan élhettek ennek a napnak a lehetőségeivel?
Már ébredéskor mosollyal indítsd a napod. A panaszáradatot, más emberek negativitását kerüld el, ha egy mód van rá. Megajándékozhatod az embereket, a mosolyoddal, a barátodat, barátnődet, párodat, öleléssel, bármilyen kedvességgel. Ne azért tedd, mert viszonzást vársz, szívből adj. A mondás szerint, „jó tett helyébe jót várj”, a segítőkészség, a szeretet, az önzetlenség, visszaszáll rád. Érdemes megköszönni mindent, az apróságokat is. Engedd be az életetekbe a csodákat! Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományaiMottó:

„Élj úgy a mának, hogy minden napod ajándék lehessen.” (Lippai Marianna)

Teremtő napok:

2018. március 2.
A vajmécsesek ünnepe – Chötrül Düchen
Tibeti nevén Chötrül Düchen, amely magyarul a vajmécsesek ünnepét jelenti. Ebben az időben vajból készült mécseseket gyújtanak, ezeket madár, virág és fa alakú lámpásaikba teszik és közösen megemlékeznek jelentős és nemes tetteiről.

2018. május 29.
Ez a születés, a megvilágosodás és a halál napja – Saga Dawa Düchen
A Saga Dawa Düchen, ami a születés, a megvilágosodás és a halál napját jelenti. A hagyomány szerint ekkor Buddha születésnapját ünneplik, a 35 évvel későbbi megvilágosodását, majd halálát, amikor a Nirvánába lépett.

Tízmilliószoros teremtő napok 2018-ban-Tibet titkai és hagyományai
2018. július 16.
Az imakerék ünnepe – Chökhor Düchen
A tibeti neve Chökhor Düchen, a dharma kerék első megforgatásának ünnepe. Amikor Buddha megvilágosodott a Bodhi fa alatt, hét hetet töltött el, ezen a helyen. Eleinte félt attól, hogy tanítsa a követőit, mert úgy gondolta, hogy majd nem fogják elhinni szavát. Indra és Brahma istenek végül meggyőzték, hogy ossza meg bátran a Négy Nemes igazság tanát a követőivel.

2018. október 30.
A mennybemenetel napja – Lhabab Düchen
A Lhabab Düchen, Buddha mennyből való leszállásának ünnepe. Buddha édesanyja a születése után nem sokkal eltávozott, majd a mennybe került. Buddha a mennybe jutásakor köszönetet is mondott az édesanyjának, aki a tanait az istenek felé is közvetítette. A követői kérésére végül, Indra és Brahma ékes létráin, visszaszállt a Földre.

 

Előző cikkBLW beszámoló, avagy ne legyél sárkány, éljenek a lazamamik! 2. rész
Következő cikkMiért jó a magyar bor?
Tóth Anita
Minden kezdet nehéz, ahogy egy pársoros bemutatkozó szösszenetben sem egyszerű összefoglalni a lényeget. Mesélhetnék arról, hogy gyerekkorom óta szeretek olvasni, imádom a könyvesboltok illatát, és nem tudok kijönni onnan anélkül, hogy ne választanék valami új olvasmányt…ami így igaz és folytathatnám akár közhelyes sorokkal, de nem teszem. Inkább beavatlak benneteket egy személyes „titokba”. Az ördög Pradát visel… jelző helyett, rám talán sokan azt mondanák, hogy „A boszi Pradát visel”. Jó értelemben vett „főszerkesztő boszi” (legalábbis remélem, hogy így van), nem a mesékből ismert „gonosz vasorrú”. Amikor a „Szex és New York” szinte odaszögezte a nők nagy többségét a TV képernyője elé, azt mondtam, én egyszer egy magazinnál újságíró szeretnék lenni, de nem egy szerkesztőségi irodában az íróasztal forgósszékében ülve (vagy nem forgósban) írni és ott tölteni a napom nagy részét, hanem otthonról vagy bárhonnan, a világ bármely pontjáról (ahol van internet), mint Carrie Bradshaw. Ezt a gondolatot akkoriban leültettem a kispadra, különböző munkakörökbe és más tájakra vitt az utam, de inkább azt mondom, ezt az álmot pihentettem, mintsem feladtam… Azóta eltelt húsz év és most megvalósult valami, ami hasonló, de mégsem ugyanaz, mint az eredeti elképzelés volt. Megszületett egy többnyelvű magazin, amit közösen hoztunk létre, „Ezer szóval, ezer gondolat”, egy olyan szerző csapattal, akik nem csak „Mr. Big”-ről írnak majd, ahogy én sem, ezt ígérem.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..