Szex, házasélet terhesség alatt és gyerekek után…

0
1733
Szex, házasélet terhesség alatt és gyerekek után…

Amíg nincsenek gyerekek körülöttetek a szex felszabadult, heves, hosszantartó (mondjuk, ha rövid is lehet éppoly élvezetes) akkor kezdtek bele, amikor akartok, és akkor, addig élvezitek amíg akarjátok. Viszont, amikor a kapcsolat megérik a következő lépésre és közösen elkezdtek vágyakozni, hogy fészket rakjatok végre, illetve a fészekbe csipogó kis fiókákat is szeretnétek, a szexuális életetekben nem sokkal ezután a döntés után kezdődnek az igazi változások.

Miután könnyes szemmel elrebeged életed szerelmének, hogy hamarosan már hárman lesztek, még nem is sejted ez milyen zuhanórepülést idéz majd elő, az addig gondtalan szexuális életetekben.

Nem szeretném kisarkítani a dolgot, hiszen vannak olyan szerencsések, akiknek szinte semmit nem változik az „étvágyuk” a terhesség/terhességek alatt. De… akik abban a csónakban eveznek vagy eveztek mint mi, bátran mondhatom: – Üdv a klubban! – és lesz ez még jobb is.

Az első, ami miatt elveszítheted a vágyakozást a partnered után, az a reggeli, esti vagy rosszabb esetben egész napos rosszullét. Ha mákod van, ez elmúlik az első trimeszter után, de esély van arra is, hogy a második csapatot erősíted – ahogy anno én tettem – és ez a „fantasztikus” hányós, émelygős, szédülős; – „Hagyjatok békén, mert kiakadok!” – érzés elkísér az (ezek után) várva várt szülésig. Eleinte ugyanis az émelygés, fáradság, hányás elveszi a kedvedet a szextől, és nem ez áll majd a toplistád élén. Sokszor rebegtem én is magamban: – „Legyen már ebből elég!”

Volt viszont olyan is, amikor ragyogott a nap, csiripeltek a madarak, sokkal jobban éreztem magamat, és kedvet éreztem egy kis hancúrozásra, mert a hormonok azért végig ott dolgoznak ám a felszín alatt.

Sok kismama érzi úgy, hogy szexuális élete jobb, mint korábban volt. Ennek igen egyszerű oka van, a megváltozott hormonháztartás érzékenyebbé tesz, és fokozódik a nemi vágy is. Ilyenkor döbbentem rá fájdalmasan: – „Vazze, dolgozik!” De a pillanat adta hirtelen elkeseredés után, máris felcsillant a szemem és mondtam magamnak, ha ez az érzés kitart estig, akkor tigrisként fogom rávetni magamat, amint a küszöböt átlépi.

Szex, házasélet terhesség alatt és gyerekek után…

A hormonok aktivitása azt is eredményezi, hogy szeretnél minél csinosabban és kívánatosan kinézni.

Ebben az esetben ki kell térjek a másik nem érzéseinek, vágyainak a bemutatására is. Előfordulhat, hogy a társad inkább szüneteltetné a szexuális kapcsolatot veled. Vannak olyan férfiak, akik nem tudnak megbarátkozni a kedves testi-lelki változásaival. Nem tartják kívánatosnak a megnövekedett, pocakos párjukat, és vannak olyanok is, akik azt érzik harmadik személyként vannak jelen a hitvesi ágyban, illetve a szerelmeskedés alatt sérülést okozhatnak a babának. Ilyenkor nekünk is türelmesebbnek kell lennünk a párunkkal, és sokat kell beszélgetni a témáról, tabuk nélkül. Még ha nem is létesítünk ezekben a hónapokban szexuális kapcsolatot a partnerünkkel, azért az ölelkezésről, összebújásról nem kell lemondanunk.

Ott van azonban a másik oldal is, amikor a férfi, az életünk értelme, az alma a szemünkben jobban kíván minket, mint korábban valaha. Az én életem szerelme (nagy szerencsémre) erre a csoportra voksolt. Mondjuk elképzelésem sincs mit evett rajtam, egy partra vetett fehér bálnán, talán a szemem ragyogását. Ilyenkor a férfi szexuálisan izgatóbbnak találhatja a párját, és mindkettőjük vágyát fokozhatja, hogy nincs gond a fogamzásgátlással, egy nem várt terhesség veszélye sem állhat fenn, és csak az örömszerzésre kell figyelniük. Itt az alkalom a csodálatos együttlétekre.

Szóval kanyarodjuk vissza arra a pontra, amikor eldöntöttem, hogy ma van itt a nagy pillanat, a sok rosszullét miatt elnyomott érzések végre a felszínre törhetnek.

Megtámadtam a fürdőszobát.

Szex, házasélet terhesség alatt és gyerekek után…

A – még kívánatosabb akarok lenni rész – itt szabadul el, amikor próbálod a gömbölyű hasadtól elérni először csak a lábadat, de minden egyes lehajlásnál nagy levegőt kell venned, hogy kitartson amíg lehúzod a prémet. Próbálod a lábadat simára varázsolni, ’nehogymá’ a kedves egy sörtés disznólábat simogasson. Aztán északra összpontosítasz. Ez a legnehezebb terület, amit már jó pár hónapja csak tükörből láttál. De mivel a kádban és a zuhanyfülkében nem sok tükör van fellógatva, ezért érzés és tapintás után, emlékezetből dolgozol, és próbálsz a mamutból valami kívánatosabb, szűziesebb formát varázsolni. Ha sikerül és nem vérzel milliónyi apró vágásból, a kedvessel egy romantikus vacsora elköltése után témára is térhettek. Ezen a ponton a részletekbe nem mennék bele, de tény, hogy nem kár az erőfeszítésekért.

Amikor már több csemete színesíti az életeteket és a lopott percek száma erőteljesen leredukálódik a havi egyszer, aztán a kéthavonta, vagy csak ünnepnapokra, na az a pont, amikor megpróbáltok változtatni. Hiszen a vágy mit sem csökkent benned a kedves iránt, csak a lehetőségek száma ritkult.

Eldöntitek tehát, kirándultok egy nagyot, hogy a gyerekek jól elfáradjanak, és ha szerencsétek van, hamar ágyba zuhannak. Eljön a várva várt éjszaka és szerelmetek beteljesedni látszik végre a hosszú napok, hónapok után, amikor is egy meztelen kis talp csattogása billent ki benneteket a mámorból, és a zaj egyre közelít a földszint felől. Ebben az esetben csak az marad, hogy mint a villám magadra rántasz valamit, de sajnos az nem apa lesz (ezt szomorúan konstatálod), majd elébe rohansz az eseményeknek és a csemetét elkapod mielőtt megközelíthetné a hálótokat.

Szex, házasélet terhesség alatt és gyerekek után…

Visszatessékeled az apróságot a saját ágyába, és ilyenkor elhangzik a: – „Mellém fekszel?” –kérés.

– „Persze.” – válaszolod, és reménykedsz, hogy a hőn kívánt férfi megvár téged „harcra” készen. 90% – ban azonban az történik, hogy hajnalban ébredsz a gyerek ágyában, óvatosan felosonsz a szobátokba, ahol a párod ordítva horkol, hanyatt fekve, meztelenül. Ilyenkor már csak egyet teszel, óvatosan betakarod, és te is lehanyatlasz mellé.

Csak azt tudom mondani, eme kis szösszenet után, azért van remény a szexre gyerekek után is, csak ne tervezzétek el előre!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz:

Mond el nekünk a véleményed a cikkről! Kövess bennünket csoportoldalunkon is, ahol találkozhatsz szerzőinkkel. Itt bátran vállalhatod, ha egyetértesz velünk, vagy azt is, ha épp nem.

1000 Words Magazine - Facebook Group
https://www.facebook.com/groups/1000wordsmagazine/
 

 

A szerző:

 

   

Köszönjük, ha megosztod:

 

Advertisement
Előző cikkAz „Öreg Hölgy” legendája- 22 érdekesség az Eiffel-toronyról
Következő cikkRóma az örök város – avagy, minden út Rómába vezet 4. rész
Avatar
Mivel nem szokásom a köntörfalazás, egyszerűen csak belevágok a közepébe. 37 vagyok és a férjemmel, illetve három gyermekünkkel élek már hét éve Angliában. Szenvedélyünk az utazás, és kisebb (másfél éves) kitérőt tettünk Ausztráliába, ahonnan pár hónapja költöztünk vissza Dél-Walesbe. Mindennapjaimat a családom körüli számtalan teendőm teszi ki. Három gyerek végtelen türelmet és figyelmet igényel, és olyan jó néha nem csak anyukának lenni. Ha éppen nem a gyerekek után rohanok, próbálom magamat is kiélni, ezért, és kedves régi ismerősöm, aki egyben a főszerkesztőnk is, kérésére vágtam bele az írásba. Korábban nem csináltam ilyet, szóval kérlek ne ítéljetek el túl elhamarkodottan! Magyarországon gyermekszakápolóként dolgoztam hosszú éveken át, közben végeztem el a tanítóképző főiskolát. Mindig szerettem gyerekekkel foglalkozni. Sajnos Angliában nem tudtam kamatoztatni tudásomat, erre először Melbourne-ben volt lehetőségem, ahol másfél évig tanítottam differenciált oktatásban hat és tíz év közötti gyerekeket a helyi magyar iskolában. Elsődleges célom a külföldön élő gyerekek megismertetése volt és ma is az, magyar nyelvünk szépségeivel. Tisztelem azokat a szülőket, akik veszik a fáradságot, és erőfeszítéseket tesznek azért, hogy gyermekeik ne felejtsék el honnan is jöttek. Még ha az élet, vagy hívjuk akármi másnak is, arra késztetett minket, hogy elhagyjuk hazánkat. A családom és persze a tanítás mellett, a harmadik szenvedélyem az utazás, túrázás. Amikor csak lehetőségünk van rá, még ha a nap nem is dugja ki a fejét a ködös Albionban túl gyakran, minket nem tarthat vissza egy kis eső, máris bakancsot húzunk és elindulunk felfedezni új otthonunkat. Azért írom, hogy ’új’, mert Wales, most épp a legfrissebb otthonunk. Viszont az, hogy milyen kaland vár még ránk, az a jövő titka. A cikkeimet Ausztráliáról és annak szépségeiről fogom írni, ahogy mi, népes családommal átéltük azt. Remélem ti is találtok benne sok mulatságos rész, és azt is, hogy sikerül úgy átadnom az általunk átélt kalandokat, mintha kicsit ti is velünk lettetek volna. Köszönöm, hogy szántál pár percet arra, hogy kicsit megismerj engem ezen a parányi bemutatkozáson keresztül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..